Είσαι δημοσιογράφος;

Αν χρειάζεσαι πληροφορίες για κάποια εκστρατεία μας ή να μιλήσεις με κάποιον εκπρόσωπο μας για να κανονίσεις συνέντευξη στο μέσο που εργάζεσαι, επικοινώνησε μαζί μας στο 210 3806 374 & 5 ή στο gpgreece@greenpeace.org .

Ακολούθησε στο twitter

Για να λαμβάνεις τα δελτία τύπου μας

Αν θες να γραφτείς στη λίστα δημοσιογράφων και μέσων που αποστέλλουμε τις ανακοινώσεις μας, πάτα το κουμπί παρακάτω και συμπλήρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας σου στη φόρμα που θα δεις.

Εγγράψου στη λίστα

Πρόσφατα δελτία τύπου

Wildfires in Palangkaraya. © Jurnasyanto Sukarno / Greenpeace
Νέα

Μεγάλες εταιρείες συνδέονται με μαζικές εκπομπές CO2 από τις πυρκαγιές στην Ινδονησία

από Greenpeace Ελλάδα

Οι παραγωγοί των Kit-Kat, Oreo, Head & Shoulders, Dove και άλλων συνδέονται με τις τεράστιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που απορρέουν από τις πυρκαγιές των τροπικών δασών της Ινδονησίας.

Projection for Climate Emergency at EU Commission in Brussels. © Eric De Mildt / Greenpeace
Νέα

Έκθεση της ΕΕ προειδοποιεί ότι η επιδίωξη της «ανάπτυξης» δεν συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος

από Greenpeace Ελλάδα

Η παρούσα αναπτυξιακή πολιτική της ΕΕ, αν δεν αλλάξει, υπονομεύει το δικαίωμα κάθε πολίτη στη ζωή, την υγεία, την πρόσβαση σε τροφή και στέγη και ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο.

Burning Globe Climate Protest in Berlin. © Gordon Welters / Greenpeace
Νέα

H Ευρώπη κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης

από Greenpeace Ελλάδα

Το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε μία θαρραλέα και ιστορική απόφαση, κηρύσσοντας την Ευρώπη σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μη υιοθέτησή της από τη Βουλή των Ελλήνων άμεσα.

Νέα

Βρώμικο "Beach party" στα κεντρικά των ΕΛΠΕ

από Greenpeace Ελλάδα

Δεκάδες ακτιβιστές μας και μέλη τοπικών κοινωνιών στήνουν ένα πρωτότυπο ‘beach party’ μετά συνοδείας μουσικής, χορού και… πετρελαιοκηλίδας στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των ΕΛΠΕ.

Νέα

Οι εξορύξεις υδρογοναθράκων είναι κλιματικό έγκλημα

από Greenpeace Ελλάδα

Ειρηνική δράση των ακτιβιστών μας στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ ενάντια στα σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Απαιτούμε να αποσυρθούν από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Blogs

Πώς συνδέεται η κλιματική κατάρρευση με τα δικαιώματά μας

από Τάκης Γρηγορίου

Πρέπει να κατανοήσουμε τι σημαίνει για την ανθρωπότητα αύξηση της μέσης θερμοκρασίας άνω των 4°C καθώς και πώς η μη-δράση παραβιάζει βάναυσα τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Forest Fires in Athens. © PHASMA / Mihalis Karayannis
Blogs

Τι είναι η κλιματική κατάρρευση και γιατί επηρεάζει τα δικαιώματά μας;

από Τάκης Γρηγορίου

Τι ακριβώς υποτίθεται ότι σημαίνει η φράση “κλιματική κατάρρευση”, πόσο θεμιτή είναι η χρήση της και τι είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε και αφορά τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματά μας;

Blogs

Υπάρχει χώρος για αισιοδοξία στην κλιματική κρίση;

από Ναταλία Τσιγαρίδου

Στη Συνάντηση Δράσης για το Κλίμα, πολίτες κάθε ηλικίας από διαφορετικές περιοχές της χώρας μοιράστηκαν εμπειρίες, γνώση και την αισιοδοξία ότι όλοι μπορούμε να περιορίσουμε την κλιματική κρίση.

Blogs

Ποια είναι η αλήθεια για την ανακύκλωση του πλαστικού;

από Άλκης Καφετζής

Είναι η ανακύκλωση ικανή να απορροφήσει όποιο και όσο πλαστικό “σκουπίδι” της στείλουμε; Η απάντηση είναι πολύπλοκη και για να τη βρούμε σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερη γνώση και πληροφορία.