København, 20. december, 2019 I begyndelsen af det nye år tiltræder Helene Hagel hos Greenpeace efter i fire år at have bidraget stærkt til at løfte den grønne dagsorden i Danmark som klima- og miljøpolitisk rådgiver i Alternativet.

I Greenpeace afløser hun Jens Mattias Clausen, der fra 1. december skiftede rollen som klimapolitisk leder i Greenpeace ud med en nyoprettet stilling som chefkonsulent i Klimaministeriets Center for Vision og Strategi. 

Efter fire år hos Alternativet bliver Helene Hagel ny klima- og miljøpolitisk leder hos Greenpeace. Her vil hun kæmpe for, at alle sektorer leverer det nødvendige for at opfylde klimaloven, og at Danmark viser vej til et klimaneutralt samfund i verden. Foto: Ole Vilhelm Wagner

Helene Hagel, der fra 15. januar er klima- og miljøpolitisk leder hos Greenpeace siger: 

“Min vigtigste opgave i Alternativet har været at få klimakrisen på dagsordenen og gøre videnskabens krav om handling til udgangspunkt for politikken. Sammen med andre grønne ildsjæle og på tværs af partier synes jeg, at vi har bidraget til en ny offentlig samtale og rykket præmissen for politikken, så der nu er et reelt, grønt flertal på Christiansborg for at gøre noget for at stoppe klimakrisen – selvom det langt fra er nok.”

“Opgaven bliver nu at sikre, at politikernes flotte ord og rammerne i den danske klimalov manifesterer sig i en egentlig omstilling af Danmark med vores fair bidrag til den globale omstilling. Alle sektorer skal levere, og Danmark kan blive det land i verden, der viser resten, hvordan man bliver et klimaneutralt samfund på en retfærdig måde. Greenpeace spiller som miljø- og klimaorganisation en vigtig rolle både ude og hjemme, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at fortsætte kampen fra.”

Fungerende kampagnechef i Greenpeace i Danmark, Sune Scheller, siger: 

“Vi er begejstrede over, at Helene har sagt ja til at kaste sine evner ind i vores klimapolitiske kampagnearbejde i Danmark. Hun har kolossal politisk tæft, faglig indsigt og er den helt rette til katapultere kravet fra videnskaben og en voksende del af befolkningen om klimahandling til de magthavere, som ultimativt har ansvaret for at gennemføre den grønne omstilling.”

“Vi siger en kæmpe tak til Jens, som har haft en afgørende rolle på vejen mod en ny klimalov fra udarbejdelse af borgerforslag til at sikre bred politisk anerkendelse af nødvendigheden af 70%-målet. Han har været international delegationsleder for Greenpeace til klimatopmøder og er en troværdig og drønskarp analytiker med en aktivist i hjertet. Vi ønsker Jens al mulig held og lykke og glæder os over, at han fortsætter sin klimakamp inden for murene i ministeriet.”

31-årige Helene Hagel er cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har før Alternativet været ansat hos 92-gruppen og Dagbladet Information.

Kontakt
Helene Hagel, klima- og miljøpolitisk leder, Greenpeace. Mobil: 6162 4534 

Sune Scheller, fungerende kampagnechef, Greenpeace. Mobil: 2714 4257