#Vrijwilligers

Actie voeren in mijn buurt

Ik doe mee

Kon je niet aanwezig zijn bij de vorige klimaatmarsen? Of was je er toch bij, maar je vindt -terecht- dat er niet genoeg geluisterd wordt en je wil dit nogmaals luid duidelijk maken? Niet twijfelen: steun op 15 maart de wereldwijde staking voor het klimaat die de jongeren van Youth for Climate organiseert.

Youth for Climate roept iedereen op, jongeren, ouders en grootouders, om op vrijdag 15 maart 2019 mee te stappen in een nieuwe mars voor het klimaat. Vanuit verschillende Belgische steden zullen ze samen vertrekken om dan bijeen te komen aan het Noordstation waar de klimaatmars om 13.30 u. van start gaat.

Schrijf je in om je bij ons aan te sluiten en om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

Waar komt dit initiatief vandaan?

De inspiratie voor deze actie halen de jongeren bij de 16-jarige Zweedse activiste Greta Thunberg die elke vrijdag een zitstaking houdt voor het Zweedse parlement. Op die manier wil ze ambitieuzere maatregelen vragen voor het klimaat. Duizenden jongeren hebben haar hierin al gevolgd: in Zweden en natuurlijk België, maar ook in vele andere landen. Ouders en grootouders hebben zich aangesloten bij hun optochten voor het klimaat.

Op 15 maart zal de mars gelijktijdig in verschillende landen plaatsvinden, met een grote afvaardiging van jong en oud. Greenpeace doet ook mee.Schrijf je in om je bij ons aan te sluiten en om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

Ter herinnering: de klimaatexperts van het IPCC voorspellen rampzalige klimaatveranderingen als de aarde met meer dan 1,5 °C opwarmt. Het is nog niet te laat maar we moeten wel dringend actie ondernemen. We mogen geen tijd meer verliezen!